Voegen reinigen en waterdicht maken

Voegen reinigen en waterdicht maken. Hoe doe je dat en welke producten heb je daarbij nodig? In deze blog leggen wij dat graag uit:

Voegen zijn erg vatbaar voor water, vuil en schimmels. Door een lekkende voeg tijdens het douchen, kan er water door de muur heen trekken. Hierdoor kunnen ook schimmels ontstaan. Om dit te voorkomen moet je de voegen impregneren. Zo zien de voegen er niet alleen schoon uit, maar blijven ook droog en dus vrij van schimmels!

Wist je dat waterschade die ontstaat als gevolg van lekkende voegen niet door de verzekering wordt vergoed? Nog een belangrijke reden om de voegen goed te onderhouden en te impregneren.

Voegen waterdicht maken in 2 stappen

Voordat je gaat impregneren is het belangrijk dat de voegen goed gereinigd worden. Reiniging is erop gericht dat alle vervuiling en oude lagen van eerdere schoonmaakmiddelen worden verwijderd van de voeg. Eenmaal geïmpregneerd zal het namelijk heel moeilijk zijn om de onderliggende vervuiling nog weg te halen. Voor het beste resultaat is een goede reiniging dus heel belangrijk! Wij adviseren je om Bellinzoni Voegenreiniger 750 ml hiervoor te gebruiken.

Nadat de voegen goed zijn gereinigd (stap 1), kunnen de voegen waterdicht gemaakt worden, ook wel impregneren genoemd. Hiervoor raden wij Bellinzoni Voegenbeschermer 750 ml aan. Deze spray is speciaal hiervoor gemaakt en is erop gericht voegen te beschermen tegen het indringen van bijvoorbeeld water, schimmel, vuil of olie. Dit product kan worden aangebracht op alle soorten voegen, bijvoorbeeld bij werkbladen in de keuken, in badkamers, bij het toilet en zelfs in de douche. Ook de voegen van kleine vloeroppervlakken van elk type tegelwerk kunnen worden behandeld met de Bellinzoni Voegenbeschermer 750 ml. Als de spray per ongeluk op omringende tegels of op metalen oppervlakken, zoals kranen, gootstenen of kookplaten wordt gespoten, is dat geen probleem. De spray tast deze oppervlakken niet aan.

  • Spray de Bellinzoni Voegenbeschermer 750 ml op het te behandelen oppervlak, op een afstand van 5-10 cm.
  • Herhaal de behandeling voor poreuze materialen voordat deze volledig droog is.
  • Verwijder overtollig product met een vochtige doek of spons alvorens volledig te drogen.