Je Tuin Winterklaar Maken: Essentiële Tips en Producten voor een Zorgeloze Winterperiode

Introductie:

De herfst is in volle gang en het is de perfecte tijd om je buitenruimte voor te bereiden op de naderende winter.

Bij CleanStone begrijpen we hoe belangrijk het is om je tuin en stenen oppervlakken winterklaar te maken. In deze blog delen we tips en producten waarmee je problemen in het voorjaar kunt voorkomen. Laten we beginnen!

1. Reinig en Bescherm Je Tuintegels tegen Groene Aanslag

Tuintegels zijn vaak een vergeten onderdeel van tuinonderhoud. Maar ze verdienen speciale aandacht, vooral voordat de winter begint. Afgevallen bladeren en vogelpoep bevatten looizuur, dat lelijke vlekken op je tegels kan achterlaten. Hier zijn de must-have producten:

 • Lithofin Actiefreiniger: Deze krachtige, alkalische reiniger is speciaal ontworpen voor buitenoppervlakken en verwijdert moeiteloos vuil, groene aanslag, algen en andere hardnekkige vlekken.
 • Akemi Anti Mos Power: Dit krachtige reinigingsmiddel verwijdert snel en eenvoudig mos, algen en andere organische vervuilingen van je terras, paden en andere oppervlakken. Het voorkomt ook verkleuringen veroorzaakt door organisch materiaal.

Een grondige reiniging van je tuintegels in de herfst zorgt ervoor dat eventuele aanslag en vervuiling worden voorkomen, waardoor je in het voorjaar minder moeite hebt met schoonmaken.

2. Extra Bescherming tegen Groene Aanslag

Om groene aanslag preventief te voorkomen, zijn er nog twee geweldige producten:

 • Lithofin Allex: Dit krachtige reinigingsmiddel verwijdert alle soorten vuil, inclusief vervuiling veroorzaakt door planten, bomen en algemene verontreinigingen. Het is zelfs effectief tegen gladde, groene aanslagen.
 • Akemi Anti Mos Longlife: Dit innovatieve product is speciaal ontworpen om mos en algen op verschillende oppervlakken te bestrijden en te verwijderen. Beschikbaar in verpakkingen van 1 liter en 5 liter biedt Akemi Anti-Mos Longlife een langdurige bescherming tegen de groei van mos en algen. Het unieke aan dit product is dat het geschikt is voor een breed scala aan oppervlakken, waaronder beton, natuursteen, hout en kunststof.

Deze producten helpen bij het verwijderen van bestaande aanslag, maar bieden vooral ook dieptewerking om je tuintegels tegen toekomstige algvorming te beschermen. zodat je minder vaak aan het schoonmaken bent!

3. Impregneer Je Tuintegels voor Extra Bescherming

Impregneer je tuintegels met Akemi Natura Impregnator voor buiten. Dit milieuvriendelijke hydrofoob impregneermiddel is ideaal voor natuursteen, zandsteen, baksteen, beton en pleister. Het biedt:

 • Water- en vuilafstotendheid: Je tegels blijven langer schoon en zijn gemakkelijker te reinigen.
 • Bescherming tegen vorst: Impregneren helpt tegen vorstschade aan je tegels.

4. Let Op: Vermijd Hogedrukspuiten

Hogedrukspuiten lijken handig, maar ze kunnen de toplaag van je tuintegels beschadigen. Dit maakt je tegels gevoeliger voor vuil en algvorming. Het beste alternatief is een goede borstel voor een effectieve en veilige reiniging.

5. Verzorg Je Tuinplanten

Denk niet alleen aan je tegels, maar ook aan je planten. De herfst is het moment om de volgende stappen te ondernemen:

 • Uitgebloeide bloemen afknippen: Dit bevordert de groei van gezonde planten in het voorjaar.
 • Verwijder afgestorven stengels: Laat bladeren zitten voor vorstbescherming.
 • Verwijder eenjarige planten: Maak ruimte voor voorjaarsbollen op de kale plekken.

6. Bescherm Je Barbecue en Tuinmeubelen

Om schade tijdens de winter te voorkomen, neem je de volgende maatregelen:

 • Dek je barbecue en tuinmeubelen af of berg ze op.
 • Controleer op roestplekken: Als je roest vindt, gebruik dan de Akemi Roestverwijderaar om deze te verwijderen.
 • Controleer op vet- en olievlekken:  Voor vet- en olievlekken zijn Lithofin Oil Ex en Akemi Olie & Vet Verwijderaar effectief.

7. Maak Je Terras Veilig en Comfortabel met Lithofin Anti-Slip

Veiligheid en comfort zijn van het grootste belang in je tuin, vooral op oppervlakken die glad kunnen worden, zoals terrassen. Ontdek hoe Lithofin Anti-Slip de oplossing biedt:

 • Veiligheid Eerst: Lithofin Anti-Slip is ontworpen om de kans op uitglijden op natte tegels te minimaliseren, zodat je zorgeloos van je buitenruimte kunt genieten.
 • Veelzijdigheid: Dit product is geschikt voor een verscheidenheid aan oppervlakken, van terrastegels tot douche- en badkanten, balkons, trappen, en zelfs entreehallen. Hierdoor is het de ideale keuze voor zowel binnen- als buitentoepassingen.

Onze Anti-Slip set is niet alleen gericht op veiligheid, maar ook op comfort. Of je nu op je terras loopt, de trappen opgaat, of zelfs de douche betreedt, deze complete set bevat alle benodigde elementen. Van de speciale reiniger tot de anti-slip vloeistof, handschoenen en sponsjes, dit product maakt je buitenruimte veiliger en comfortabeler voor jou, je gezin en je gasten.

Conclusie: Met de herfst in volle gang, is het nu de tijd om je tuin winterklaar te maken. Het juiste onderhoud en de producten kunnen problemen in het voorjaar voorkomen. Bij CleanStone bieden we hoogwaardige oplossingen om je stenen oppervlakken te beschermen. Investeer nu in je buitenruimte en geniet van een zorgeloze winterperiode.