Graniet aanrechtblad schoonmaken en onderhouden: Tips en producten voor een prachtig werkblad

Graniet aanrechtblad schoonmaken en onderhouden: Tips en producten voor een prachtig werkblad!

Wil je weten hoe je jouw granieten aanrechtblad op de juiste manier kunt schoonmaken en onderhouden?
Bij ons ben je aan het juiste adres! We leggen je graag uit hoe je het beste resultaat kunt behalen en geven handige tips voor het onderhoud van jouw granieten aanrechtblad.

Wat is graniet?

Graniet is een populaire steensoort die veel wordt gebruikt voor aanrechtbladen.
Het heeft uitstekende eigenschappen zoals krasbestendigheid, hittebestendigheid en stoot- en slijtvastheid.
Graniet heeft een herkenbare gespikkelde en gelijkmatige structuur in verschillende kleuren, zoals rood, bruin en groen.
Ons onderhoudsadvies is geschikt voor zowel graniet als de variant genaamd Gabbro.

Een grondige reiniging is essentieel voor het verwijderen van oude vervuiling en restanten van schoonmaakmiddelen.

Hierbij zijn de volgende producten aan te raden:

  • Akemi Natural Stone Basic Cleaner: Een veilig en zuurvrij reinigingsmiddel dat bouwvervuiling, algemene vervuiling en resten van oude onderhoudsmiddelen effectief verwijdert, zonder de natuurlijke polijstlagen van het graniet aan te tasten.
  • Lithofin MN Vuiloplosser: Ideaal voor het grondig reinigen van granieten aanrechtbladen met ernstige algemene vervuiling, vettige verontreinigingen en resten van verzorgingsmiddelen. Het verwijdert ook glanslagen en vergelijkbare vervuiling.

Na een grondige reiniging is het belangrijk om het granieten aanrechtblad te beschermen met een impregneermiddel.
Dit is vooral aan te raden bij lichtgekleurde granieten aanrechtbladen.

Hier zijn enkele aanbevolen impregneermiddelen:

  • Akemi Anti-Vlek Nano Effect: Een hoogwaardige impregnering die dubbele vlekbescherming biedt en bestand is tegen olie- en vetvlekken.
  • Lithofin MN Vlekstop Plus: Versterkt de kleur van het granieten oppervlak, werkt olie- en waterafstotend en biedt bescherming tegen vlekken.
  • Lithofin MN Vlekstop >W<: Een impregneermiddel op waterbasis dat het indringen van olie, vet en water verhindert, beschermt tegen vlekken en het onderhoud vergemakkelijkt.

Voor het dagelijkse onderhoud van jouw granieten aanrechtblad is het belangrijk om een geschikt schoonmaakmiddel te gebruiken. Hier zijn enkele aanbevolen producten:

  • Akemi Triple Effect: Deze sprayflacon is geschikt voor regelmatig onderhoud en biedt een drievoudige werking voor de dagelijkse reiniging van keuken- en tafelbladen.
  • Lithofin MN Easy Clean: Deze reiniger verwijdert vettig oppervlaktevuil, ondersteunt de werking van de impregnering en voorkomt vlekken. Ideaal voor gebruik voor en na het koken.
  • Akemi Crystal Clean: Deze reiniger is speciaal ontworpen voor het dagelijks verwijderen van lichte verontreinigingen, zoals lichte olie- en vetfilms en straatvuil, op gepolijste natuur- en kunststeen, fijn steengoed, klinkers, keramiek en kwarts.

 

Handige tips voor specifieke problemen:

Om graniet donkerder te maken kan je gebruik maken van een kleurverdieper. Dit middel verdiept de kleur en biedt bescherming. Er zijn verschillende middelen verkrijgbaar.

• Akemi kleurverdieper
• Akemi kleurverdieper super
• Lithofin MN Kleurverdieper (niet voor gepolijste oppervlakken)

Lees altijd eerst goed de informatie op de productpagina om te weten of het product geschikt is.

Laat het opgedroogde kaarsvet eerst drogen en verwijder het voorzichtig met een plamuurmesje. Gebruik Lithofin Oil-Ex of Akemi Olie en Vet Verwijderaar om eventuele achtergebleven vetresten te verwijderen.

Gebruik Lithofin MN Vuiloplosser, een mild en alkalisch reinigingsmiddel dat diverse soorten vuil, zoals olie, vet, glanslagen en resten van onderhoudsmiddelen, effectief verwijdert.

Last van roestvlekken of bruine vlekken van producten die ijzersulfaat bevatten, zoals onkruidverdelgers? Gebruik dan Lithofin Rost-Ex of akemi roestverwijderaar om deze lelijke vlekken van het graniet te halen. Dit middel kan rechtstreeks op de graniet tegel worden aangebracht. Er ontstaat dan een chemische reactie dit betekend dat de rost-ex zijn werk doet en de vlekken uit de tegel aan het halen is. Vervolgens laat je het even intrekken en spoel je het na met water. Is de tegel een beetje verkleurt? Geen angst, na het spoelen krijgt de tegel zijn oude tint terug.

Een scheutje olijfolie, handlotion of ander vet ophet granieten oppervlak gemorst? Behandel dit dan zo snel mogelijk met Lithofin Oil-Ex of akemi olie en vet verwijderaar . Laat dit middel 24 uur inwerken en spoel daarna goed na.

Voor het gemak bieden we ook handige voordeelsets met essentiële producten voor het reinigen, beschermen en onderhouden van jouw granieten aanrechtblad. Zo ben je altijd goed voorbereid! Speciaal voor graniet is er Lithofin Carekit LE!

Heb je jouw blad behandeld met een impregneermiddel en zie je een witte uitslag op het graniet? Waarschijnlijk is het impregneermiddel aangebracht op een nog vochtig oppervlak. Verwijder de beschermende behandeling met Lithofin LÖSEFIX en breng het impregneermiddel opnieuw aan wanneer het oppervlak volledig droog is.

Het gebruik van deze specifieke producten zorgt ervoor dat jouw granieten aanrechtblad schoon blijft en zijn glans behoudt. Het is belangrijk om altijd de instructies op de productverpakking te volgen voor de beste resultaten.

Let op: Vermijd het gebruik van producten zoals chloor, schoonmaakazijn, anti-kalkmiddelen en allesreinigers op je granieten aanrechtblad. Deze kunnen het oppervlak beschadigen. Gebruik altijd producten die speciaal zijn ontwikkeld voor natuursteen, zoals graniet, om de schoonheid en duurzaamheid van jouw aanrechtblad te behouden.

Wij hopen dat deze informatie nuttig is voor het schoonmaken en onderhouden van jouw granieten aanrechtblad!