Expert Tips voor het Reinigen, Beschermen en Onderhouden van Jouw Blauwe Hardstenen Aanrechtbladen

Welkom bij onze uitgebreide blogpost over het reinigen, beschermen en onderhouden van hardstenen aanrechtbladen!

Hardsteen, een miljoenen jaren geleden gevormde kalksteen, is een prachtig en duurzaam materiaal dat zich perfect leent voor werkbladen, vloeren, dorpels en tal van andere binnen- en buitentoepassingen.
In deze blog delen we handige tips en informatie om je te helpen bij het onderhouden van je hardstenen aanrechtbladen.
Of je nu een professionele keuken hebt of een keuken in een particuliere woning.

Een grondige reiniging is essentieel voor het verwijderen van oude vervuiling en restanten van schoonmaakmiddelen.

Hierbij zijn de volgende producten aan te raden:

Lithofin MN Vuiloplosser: Ideaal voor het grondig reinigen van Hardsteen aanrechtbladen met ernstige algemene vervuiling, vettige verontreinigingen en resten van verzorgingsmiddelen. Het verwijdert ook glanslagen en vergelijkbare vervuiling.

Akemi Natural Stone Basic Cleaner Spray: Voor het verwijderen van vetfilms, onderhoudslagen en ingetrokken voedingsresten, gebruik Akemi Natural Stone Basic Cleaner Spray, een krachtige reiniger die speciaal ontworpen is voor speciale steensoorten waaronder hardsteen.

Het preventief beschermen van hardsteen met een impregneermiddel is van cruciaal belang om het oppervlak te beschermen tegen vervuiling, oliën en vetten.

Voor deze stap adviseren we de volgende producten:

 

Akemi Anti Vlek Pearl Impregnator (kleurloos): Zonder het uiterlijk te veranderen, biedt dit impregneermiddel een superieure bescherming voor jouw hardsteen.

Akemi Kleurverdieper Transformer Max (kleurverdiepend): verdonkerd de natuurlijke kleur van jouw hardsteen en beschermt het tegelijkertijd tegen ongewenste vlekken.

Avo Hardsteen Kleurverdieper: de perfecte oplossing voor wie op zoek is naar bescherming voor ongepolijst hardsteen. Dit product verbetert niet alleen de natuurlijke kleur en intensiteit van het oppervlak, maar kan ook zowel binnen als buiten worden gebruikt!

Voor het onderhoud van je hardstenen aanrechtbladen zijn twee aanbevolen producten essentieel:

Akemi Crystal Clean Spray: Akemi Crystal Clean Spray is een krachtige dagelijkse onderhoudsreiniger speciaal ontwikkeld voor hardsteen. Dit product reinigt en ontvet moeiteloos je hardstenen oppervlakken en laat ze streeploos en glanzend achter. Door regelmatig gebruik van Crystal Clean Spray blijven je hardstenen aanrechtbladen er altijd fris uitzien.

Lithofin MN Easy-Clean: Lithofin MN Easy-Clean is ideaal voor Dagelijkse reiniging van hardnekkig vuil, vettige resten op hardsteen. Lithofin MN Easy-Clean zorgt voor een diepere reiniging, zonder het oppervlak aan te tasten, en helpt je om je hardstenen aanrechtbladen in topconditie te houden.

Akemi Triple Effect: Gebruik 1 x per week Akemi Triple Effect. Dit 3-in-1 product maakt schoon, verzorgt én beschermt. Het ondersteunt en vult de werkzaamheid van aanwezige impregneringen uitstekend aan.

Lithofin MN Poilitoer: Lithofin MN Politoer is speciaal ontworpen om jouw hardstenen aanrechtblad periodiek te onderhouden.
Dit product vernieuwt de glans van het oppervlak en zorgt ervoor dat het er als nieuw uitziet. Het voedt en beschermt de hardsteen, waardoor dagelijkse slijtage wordt vertraagd.
Met een eenvoudige behandeling behoud je de prachtige uitstraling van jouw aanrechtblad voor de komende jaren.

Waarom deze producten?

Deze aanbevolen producten zijn zorgvuldig geselecteerd vanwege hun effectieve werking op hardsteen en hun veiligheid voor gebruik op natuursteenoppervlakken.

Ze zijn speciaal ontwikkeld om hardnekkig vuil en vlekken te verwijderen, de steen te beschermen tegen vervuiling en tegelijkertijd de natuurlijke uitstraling te behouden. Door regelmatig gebruik van deze producten blijven je hardstenen aanrechtbladen in optimale staat en behouden ze hun prachtige karakter.

Let op! Zorg ervoor dat vuil niet op de hardsteen blijft liggen, omdat dit krassen en slijtage kan veroorzaken. Naast het gebruik van de juiste schoonmaakmiddelen is het dus ook belangrijk om regelmatig te vegen.

Het verwijderen van vlekkken en handige tips!

Het verwijderen van vlekken van jouw hardstenen aanrechtbladen is essentieel om hun prachtige uitstraling te behouden.

Vlekken kunnen het oppervlak ontsieren en als ze niet tijdig worden aangepakt, kunnen ze moeilijker te verwijderen zijn.
Daarom is het belangrijk om vlekken zo snel mogelijk te behandelen.

Hier zijn een paar handige tips om effectief met vlekken om te gaan:

Akemi Olie en Vet Verwijderaar 250 ml, Lithofin Oil-Ex 250 ml

2 krachtig vlekverwijderaars die speciaal ontworpen zijn om hardnekkige olie- en vetvlekken te verwijderen van verschillende oppervlakken, waaronder hardsteen.

Vermijd anti-kalkproducten en ontkalkingsmiddelen op Hardsteen, aangezien het een kalksteen is.

Bij kalkvlekken gebruik Lithofin MN Vuiloplosser (zuurvrij).

Indien nodig, behandel met staalwol 00 in ronddraaiende bewegingen en spoel goed na. Kleurverschil kan optreden, maar dit vervaagt na verloop van tijd door natuurlijke bijkleuring.

Versnel het patina-effect met Hardsteen olie. Test altijd eerst op een klein, onopvallend deel van de steen. Wees voorzichtig bij het schuren om beschadiging te voorkomen.

Lithofin Rost-Ex

Ontdek de kracht van Lithofin Rost-Ex om roestvlekken moeiteloos te verwijderen van jouw hardstenen aanrechtblad. Eenvoudig aan te brengen op de vlekken, laat het middel even inwerken en spoel daarna grondig na. Jouw aanrechtblad zal weer stralen zonder enig spoor van roest.

1. Avo Hardsteen Kleurverdieper – Intensiteit en Glans:

Avo Hardsteen Kleurverdieper is speciaal ontwikkeld om de kleur en glans van jouw hardsteen te versterken. Diep doordringend in de steen, verrijkt het de natuurlijke tinten en geeft een prachtige glans. Bovendien biedt het bescherming tegen vocht, vuil en vlekken, waardoor jouw aanrechtbladen er altijd stralend uitzien.

2. Akemi Kleurverdieper Super – Luxe Uitstraling:

Akemi Kleurverdieper Super geeft jouw hardstenen aanrechtbladen een verfijnde uitstraling. Geschikt voor verschillende natuursteensoorten, zorgt het voor een langdurige kleurverdieping zonder het natuurlijke karakter te veranderen. Daarnaast beschermt het tegen dagelijkse slijtage en voorkomt indringen van vuil en vocht.

3. Lithofin Vlekstop PLUS – Bescherming Tegen Vlekken:

Lithofin Vlekstop PLUS biedt diepere kleuren en uitstekende bescherming voor jouw hardstenen aanrechtbladen. Het versterkt de natuurlijke kleur en creëert een water- en oliewerende laag. Het oppervlak behoudt zijn ademende eigenschappen en blijft beschermd tegen dagelijkse slijtage en vervuiling. Een stralend hardstenen aanrechtblad met gemoedsrust!

Lithofin LÖSEFIX

Heb je last van hardsteenolie resten op jouw aanrechtbladen? Lithofin LÖSEFIX is jouw oplossing! Dit krachtige reinigingsmiddel is speciaal ontworpen om oliën, vetten en coatings van hardsteenoppervlakken te verwijderen. Eenvoudig aan te brengen en te gebruiken, laat het LÖSEFIX de olieachtige vlekken verdwijnen, waardoor jouw hardsteen weer in volle glorie straalt. Met Lithofin LÖSEFIX krijg je moeiteloos een schoon en vlekkeloos aanrechtblad!

Conclusie: Met onze handige tips en hoogwaardige onderhoudsproducten houd je jouw hardstenen aanrechtbladen als nieuw!

Bezoek nu onze webshop en ontdek hoe gemakkelijk het is om jouw hardsteen te laten schitteren.
Jouw prachtige aanrechtbladen zullen je elke dag weer inspireren in de keuken!

Heb je nog vragen? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.
Ons team staat klaar om je te helpen en je alle informatie te geven die je nodig hebt voor het verzorgen van jouw hardstenen aanrechtbladen.