Gids voor het effectief schoonmaken van hardsteen: Tips en trucs

Wil je weten hoe je hardsteen op de juiste manier schoonmaakt? En welke producten je daarvoor nodig hebt?
In deze blog delen we handige tips en aanbevelingen voor het schoonmaken en verwijderen van vlekken op hardsteen.
Ontdek hoe je jouw hardsteen in optimale conditie kunt houden!

Hardsteen is een prachtige natuursteen die vaak wordt gebruikt voor vloeren, trappen, gevels en dorpels.
Het heeft een kenmerkende blauw-grijze kleur en een levendige uitstraling.
Populaire soorten hardsteen zijn Belgisch hardsteen (ook bekend als Arduin) en Iers hardsteen.

Bij het schoonmaken van hardsteen is het belangrijk om de juiste producten te gebruiken die speciaal ontwikkeld zijn voor natuursteen.
Vermijd het gebruik van agressieve schoonmaakmiddelen die de steen kunnen beschadigen.
Maar hoe maak je hardsteen dan wel schoon en hoe verwijder je vlekken?
Hieronder leggen we het uit in 3 stappen.

Voor een grondige reiniging van hardsteen raden we de volgende producten aan:
Lithofin MN Vuiloplosser: een effectieve vuiloplosser die hardnekkige vlekken en resten van oude onderhoudsmiddelen verwijdert.
Akemi Steenreiniger: een krachtige reiniger voor het verwijderen van vet- en olievlekken op hardsteen.

Na het reinigen van de hardsteen kun je ervoor kiezen om een impregneermiddel aan te brengen om de steen te beschermen tegen nieuwe vervuiling. Voor het impregneren van hardsteen raden we de volgende producten aan:

Akemi Anti-Vlek Nano Effect: een impregneermiddel dat de hardsteen beschermt tegen vlekken veroorzaakt door olie, vet, water en andere vloeistoffen.
Lithofin Vlekstop W: een watergedragen impregneermiddel dat de hardsteen beschermt tegen vlekken en het binnendringen van water en vuil.

Om je hardsteen in topconditie te houden, is regelmatig onderhoud belangrijk. Gebruik hiervoor speciale schoonmaakmiddelen voor natuursteen. Voor het periodiek onderhoud van hardsteen raden we de volgende producten aan:

Lithofin Wash & Clean: een onderhoudsproduct dat de hardsteen reinigt en beschermt, en de natuurlijke uitstraling van de steen behoudt.

Akemi Steenzeep: een milde vloerzeep voor het reinigen en onderhouden van hardsteen. Het voedt de steen en beschermt tegen vuil en vocht.

Let op! Zorg ervoor dat vuil en zand niet op de hardsteen blijven liggen, omdat dit krassen en slijtage kan veroorzaken. Naast het gebruik van de juiste schoonmaakmiddelen is het dus ook belangrijk om regelmatig te vegen en stofzuigen.

Hardsteen schoonmaak tips, Hier zijn enkele handige tips om problemen te voorkomen en te verhelpen bij het schoonmaken van hardsteen!

Akemi Olie en Vet Verwijderaar 250 ml is een krachtig reinigingsmiddel dat speciaal is ontworpen om hardnekkige olie- en vetvlekken te verwijderen van Verschillende oppervlaktes een daarvan is Hardsteen

Gebruik Lithofin Rost-Ex om roestvlekken van hardsteen te verwijderen. Breng het middel direct aan op de vlek, laat het even inwerken en spoel daarna goed na.

Veel succes met het onderhouden van je hardsteen en geniet van de prachtige uitstraling van dit natuurlijke materiaal!