Akemi: Meesterwerk in Chemische Technologie voor de Steen industrie

Akemi, opgericht in 1933 door Erich Höntsch in Dresden, staat al bijna een eeuw lang aan de spits van innovatie in de chemische technologie. Deze pionier in de ontwikkeling van kleef- en verzorgingsproducten heeft een onuitwisbare stempel gedrukt op de steenverwerkende en autoindustrie wereldwijd. Met een rijke geschiedenis die teruggaat tot een bescheiden begin in een tuinschuur, tot de uitbreiding naar een wereldwijd netwerk, belichaamt Akemi de perfecte harmonie tussen traditie, innovatie en duurzaamheid. Als de trotse exclusieve dealer van Akemi in Nederland, bieden wij u toegang tot een assortiment dat de tand des tijds met glans heeft doorstaan.

De Oorsprong van Innovatie

De reis van Akemi begon met Höntsch’s passie voor chemie, die hem ertoe bracht het eerste polyesterharsgebaseerde lijmproduct te ontwikkelen. Dit product, dat een revolutie teweegbracht in de steenverwerkingsindustrie, markeerde het begin van Akemi’s toewijding aan het oplossen van specifieke industriële uitdagingen door chemische innovatie. De naamswijziging van Akema naar Akemi in 1952, om verwarring met de Achema-beurs te vermijden, symboliseerde een nieuw tijdperk van expansie en herkenning in de chemische technologie.

Een Legendarisch Productassortiment

Akemi heeft zich sindsdien niet alleen gericht op de steenindustrie maar heeft ook baanbrekende producten ontwikkeld voor de auto-industrie, waaronder vulstoffen, primers, en gespecialiseerde lijmsystemen. Het aanbod van Akemi, dat nu bijna 3.000 producten omvat, is een testament van hun voortdurende streven naar excellentie en innovatie. Van adhesieven op basis van polyester en epoxy tot een complete lijn van reinigings- en verzorgingsproducten, Akemi bedient een breed spectrum aan professionele behoeften.

Wereldwijde Aanwezigheid, Lokale Expertise

Met een indrukwekkende wereldwijde aanwezigheid in meer dan 100 landen en productiefaciliteiten op strategische locaties over de hele wereld, waaronder de VS, Brazilië, Turkije, India, en China, zet Akemi zich in voor het bieden van hoogwaardige oplossingen. Deze uitgebreide distributie garandeert dat Akemi’s geavanceerde technologieën en producten toegankelijk zijn voor een breed scala aan industrieën en toepassingen, ondersteund door een efficiënt logistiek netwerk.

Toegewijd aan Duurzaamheid en Educatie

Akemi’s toewijding aan duurzaamheid wordt weerspiegeld in hun innovatieve, milieuvriendelijke producten, zoals watergebaseerde reinigingsmiddelen en styreenvrije vulstoffen. Daarnaast biedt Akemi regelmatige trainingen en workshops aan om professionals en distributeurs vertrouwd te maken met hun productassortiment, waarbij de nadruk ligt op veilige en effectieve toepassingstechnieken.

Ontdek Akemi in Nederland

Als exclusieve enigste webshop distribiteur van Akemi in Nederland nodigen wij u uit om deze wereld van chemische technologische meesterwerken te verkennen. Of u nu in de steenverwerkende industrie werkt of op zoek bent naar hoogwaardige oplossingen voor de autoindustrie, ons uitgebreide assortiment van Akemi-producten biedt de perfecte combinatie van prestatie, kwaliteit en duurzaamheid.

Conclusie

Akemi’s rijke erfgoed van innovatie en kwaliteit heeft het tot een vertrouwde naam gemaakt in zowel de steen- als autoindustrie. Met bijna een eeuw aan expertise en een voortdurende focus op de toekomst, blijft Akemi de standaard zetten voor chemische technologische oplossingen. Ontdek vandaag nog het verschil dat Akemi kan maken voor uw projecten en sluit u aan bij de wereldwijde gemeenschap van tevreden gebruikers.